Чорні дзвони Чорнобиля

2014-12-12

Згідно з Указом Президента України від 10 листопада 2006 року День вшанування учасників ліквідації наслідків аварії на Чорнобильській АЕС відзначається щорічно 14 грудня, у день закінчення будівництва саркофагу над зруйнованим четвертим енергоблоком Чорнобильської АЕС.

Напередодні цьогорічного Дня ліквідаторів Єфремова Дарія і Гронт Олександра, вихованці історико-краєзнавчого гуртка ЦДЮТ Долинського району (керівник Пістрюга С.В.), провели для учнів Долинської ЗШ І-ІІІ ст. №2 ім. А.С.Макаренка екскурсію «Чорні дзвони Чорнобиля». Присутні переглянули однойменну експозицію, яку прикрашала ікона «Чорнобильський Спас». Юні екскурсоводи познайомили учасників зібрання з Указом Президента України про День вшанування учасників ліквідації наслідків аварії на Чорнобильській АЕС, дитячими рефератами та проектами «Причина і хроніка Чорнобильської катастрофи», спогадами, розповідями ліквідаторів аварії, які проживають на території Долинського району, фотокопіями їх посвідчень, подяк, газетні вирізки, в яких висвітлювалась зазначена подія. Наприкінці зустрічі екскурсоводи надали школярам поради про те, як вберегтися від шкідливого впливу радіації у повсякденному житті.

Керівники гуртків Центру дитячої та юнацької творчості Долинського району провели для вихованців гуртків бесіду-роздум «Найбільша екологічна катастрофа сучасності», під час якої наголосили про потенційну небезпеку радіації для усього живого, розповіли про ліквідаторів аварії на Чорнобильській АЕС, ще раз нагадали дітям про те, що чужої біди не буває. /Files/images/2014-2015_nr/DSCF8492.jpg/Files/images/2014-2015_nr/DSCN7325.jpg/Files/images/2014-2015_nr/DSCN7330.jpg/Files/images/2014-2015_nr/PC110356.JPG

Кiлькiсть переглядiв: 207

Коментарi