• Ви знаходитесь тут:

  • Головна
  • Новини
  • Інноваційність – важлива ознака сучасного закладу позашкільної освіти

Інноваційність – важлива ознака сучасного закладу позашкільної освіти

2019-12-18

18 грудня 2019 року відбулася педагогічна рада на тему «Інноваційність – важлива ознака сучасного закладу позашкільної освіти». Метою засідання педради було поглиблення знань про інноваційні технології навчання, обмін досвідом з їх використання, обґрунтування доцільності впровадження інновацій в освітній процес, аналіз готовності керівника гуртка до інноваційної діяльності.

Засідання педради проходило у формі захисту інновацій. Творчі групи захищали інновації освітнього процесу: нетрадиційні заняття, інтерактивні технології та проектну діяльність. Були обговорені всі «за» і «проти» використання таких інновацій. Дискутували про доцільність інновацій у позашкільній освіті. І на завершення дійшли висновку, що для того, щоб заняття було цікавим, продуктивним кожен керівник гуртка має знайти саме ту технологію, яка дасть поштовх для розвитку та вдосконалення не тільки вихованців, а й педагога.

Окрім інновацій в освітньому процесі була акцентована увага на інноваціях в управлінській діяльності, методичній роботі з педагогами та виховній роботі закладу.

Отже, переваг використання інноваційних технологій значно більше, ніж недоліків. Інновації мають зайняти чільне місце в освітньому просторі закладу позашкільної освіти. Успіх впровадження педагогічних інновацій залежить від багатьох чинників, і в першу чергу від рівня обізнаності та готовності педагогів до їх використання.

/Files/images/2019_rk/доповідь.jpg

/Files/images/2019_rk/інтер.jpg/Files/images/2019_rk/ТГ нетрад.jpg/Files/images/2019_rk/проекти.jpg

Кiлькiсть переглядiв: 277

Коментарi