Давайте нести тепло Різдвяної зірки

2018-01-10

З дитинства усі діти обожнюють Новорічно-Різдвяні свята – особливий затишний період, коли можна мріяти та вірити в чудеса, а навколо панує казкова атмосфера. Якщо настання Нового Року завжди є цікавим та зрозумілим, то історія Різдва для дітей часто буває досить загадковою. Тому дуже важливо доступно розповісти малечі, що ж ми святкуємо у цей день та яка таємнича подія відбулася першого Різдва.

09 січня, у перший день навчання після зимових канікул, вихованці гуртка «Чарівні пальчики» (керівник Дзюба І.О.) поринули у далеке та таємниче минуле і стали слухачами ілюстрованої історії про народження Сина Божого.

Здавна на Різдво було традиційним не лише дарувати подарунки, але й займатися милосердям. Дорослі і діти бажають бути щедрими, турботливими, добрими.

Колись на Русі існував такий звичай влаштовувати різдвяні «ялинки» для тварин і птахів. Для звірів у лісі будували спеціальні ясла, в які клали сіно, овес. А для птахів на дахах будинків встромляли жердину і надягали на неї необмолочений сніп. Птахи зліталися і клювали зерна.

Адже це так просто - влаштувати свято для беззахисних створінь, які потребують нашої допомоги. Тоді на душі стане тепліше і радісніше, і в неї теж увійде світло Різдвяної зірки, світло добра і милосердя.

/Files/images/2018_rk/Різдв іст_2.JPG/Files/images/2018_rk/Різдв. іст_1.JPG

Кiлькiсть переглядiв: 242

Коментарi