• Ви знаходитесь тут:

  • Головна
  • Новини
  • Формуємо системи цінностей засобами екологічної культури

Формуємо системи цінностей засобами екологічної культури

2018-04-27

Екологічне виховання є значним потенціалом для соціалізації особистості, формування системи цінностей, навичок, орієнтованих на життєво-практичну діяльність. Вже стало доброю традицією в закладі щовесни проводити місячник «За чисте довкілля».

Члени гуртка «Жива скарбниця», «Природничі фантазії» долучилася до місячника. В рамках місячника з метою формування в учнів екологічної грамотності, ознайомлення з розмаїттям рослинного світу рідного краю, розширення та збагачення знаннь про значення лікарських рослин у житті людей, виховання дбайливого ставлення до природи та свого власного здоров'я, любові до рідного краю, почуття прекрасного в природі керівник гуртка Корнієнко Р.М провела годину спілкування «Пам’ятаймо про отруйні рослини».

З метою формування екологічної культури підростаючого покоління і гуманного ставлення до довкілля, вивчення та продовження національних традицій українського народу діти взяли участь у щорічній акції «Чорнобрива Україна». та долучилися до акції «Грай моє місто веселкою». Гуртківці разом з педагогом вийшли на пришкільну ділянку для її впорядкування, висадили квіти, насипали корм для птахів в годівнички.

20 квітня Росіта Миколаївна підготувала та провела екологічне лото «Зелений дивосвіт» до Міжнародного Дня Землі. Діти мандрували сторінками Червоної книги, згадували цікаві факти з життя тварин і рослин. У ході гри діти засвоїли правила поведінки в природі, дізналися як не нашкодити собі, тваринам і рослинам.

Заходи дали змогу учням відчути причетність до екологічних справ глобального масштабу на нашій планеті; вчили рости небайдужими, розумно задовольняти власні потреби, не зашкоджуючи довкіллю, розвивали бажання власноруч допомагати природі, користуватися практичними порадами по її збереженню.

/Files/images/2018_rk/FullSizeRender (29).jpg/Files/images/2018_rk/FullSizeRender (31).jpg/Files/images/2018_rk/FullSizeRender (33).jpg/Files/images/2018_rk/unnamed (12).jpg/Files/images/2018_rk/unnamed (1).jpg/Files/images/2018_rk/unnamed (4).jpg/Files/images/2018_rk/unnamed (10).jpg/Files/images/2018_rk/unnamed (11).jpg

Кiлькiсть переглядiв: 248

Коментарi