Навчаючи інших, вчимося самі

2018-02-27

26 лютого 2018 року відбулося чергове засідання методичного об’єднання керівників гуртків декоративно-ужиткового напрямку. У ході засідання керівник гуртків «Макраме» та «Веселкові барви» Білик О.В. висвітлила питання «Самоосвітня методична робота керівника гуртка як засіб успішної атестації». Олена Василівна наголосила, що не достатньо бути на занятті та поза ним актором, режисером, психологом, новатором і компетентним фахівцем, а необхідно бути готовим до застосування нових ідей, мати здатність постійно навчатися, бути у постійному творчому пошуку. Ці якості не видаються додатком до диплома про педагогічну освіту, а формуються у щоденній, кропіткій праці.

Презентаційний меседж творчих педагогів «А я роблю так…» провели креативні керівники гуртків Гетманець Д.В., Попович В.Л. і Гломбіцька Л.М., у ході якого поділилися з колегами своїми напрацюваннями, розкрили шляхи модернізації освітнього процесу.

Чи вміємо ми зрозуміти світ дитини, яка вчиться і дорослішає без стереотипів; чи можемо будувати відкриті, емоційні, живі стосунки з учнями; допомогти дитині рости цілісною особистістю, почуття якої породжують ідеї, а ідеї – почуття?

З упевненістю можна сказати, що переважно вміємо, бо вміння педагога-позашкільника не лише створити для учнів середовище, у якому б їх здібності розвивалися максимально, а ще й виховати не просто дитину, а Людину добру, співчутливу, шанобливу, цілеспрямовану. А це у свою чергу і забезпечить реалізацію дитячої творчості в закладі позашкільної освіти.

/Files/images/2018_rk/Білик МО.JPG

/Files/images/2018_rk/Гетманець МО.JPG/Files/images/2018_rk/Гломбіцька МО.JPG/Files/images/2018_rk/Попович МО.JPG

Кiлькiсть переглядiв: 285

Коментарi